Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/drblend.com/public_html/wp-content/themes/drblend/inc/autoinc/HrefLangAdder.php on line 81
star star star star star
8,2 based on 2500+ reviews
Customer careCustomer success
 • gratisaccount Free loyalty program
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock ORDER BEFORE 21H DELIVERY 2-3 days
 • vragen Questions? Customer service until 22:00
 • gekoeld Refrigerated home delivery
Check mark
star star star star star
8,2 based on 2500+ reviews

Free shipment & 25% discount with promo code SUMMER25

 • gratisaccount Free loyalty program
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock ORDER BEFORE 21H DELIVERY 2-3 days
 • vragen Questions? Customer service until 22:00
 • gekoeld Refrigerated home delivery
 • gratisaccount Free loyalty program
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock ORDER BEFORE 21H DELIVERY 2-3 days
 • vragen Questions? Customer service until 22:00
 • gekoeld Refrigerated home delivery
BUY->  BUY->  BUY->  BUY->  

Detox

Detox
Welkom op onze detox pagina, op deze pagina willen we je informeren over de detox-vormen die er zijn. De termen en natuurlijk of je wel of niet kunt afvallen van detox.

Je bent op de detox pagina terechtgekomen omdat je sowieso bezig bent met een healthy lifestyle, omdat je graag wilt inlezen in een detox kuur of gewoon omdat je het fijn vindt omdat je zeker weet dat je sapvasten een keer wilt proberen.

Vroeger

Focus is key

Vroeger…
Al eeuwenlang wordt er door diverse culturen van over de hele wereld gedetoxt, gevast, ontgiften en afvallen. Met andere woorden: het lichaam ontgiften en daardoor mogelijk afvallen De Romeinen en zelfs de oude Grieken deden dit al. Ook Chinezen hielden zich hier al in een vroeg stadium met bijvoorbeeld groene thee en natuurlijk gemberthee.

Of men toen al bewust met ontgiften en afvallen bezig hield? Men was in ieder geval wel al bewust een gezond leven. Gember is tegenwoordig een belangrijk ingrediënt als het gaat om het lichaam ontgiften en het versnellen van de stofwisseling.

Een paar dagen rust geven aan het lichaam blijkt in veel verschillende samenlevingen een belangrijk ritueel te zijn (geweest) en vormt de kern van een gebalanceerde levensstijl.

Betekenis Detox

Detox komt van het Engelse woord detoxification. In Nederland wordt detoxen ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. Je kunt dus stellen dat detoxen een ander woord is voor het schoonmaken of reinigen van je lichaam. Als men het heeft over detoxen of ontgiften, hebben ze het over een sapdieet of een detox plan waarmee ze hopen het lichaam te ontgiften, oftewel: het lichaam reinigen.
Detoxen is een proces of tijdsperiode waarin men het lichaam ontdoet van giftige of ongezonde stoffen.

Wat is detox?

Met een detox geef jij het lichaam (darmen) rust. Je lichaam ondersteunen door het te zuiveren en je lichaam voeden met gezonde, natuurlijke producten zijn allemaal factoren waar detoxen om gaat. Met een detox programma reinig jij je lichaam.

Het idee van sapvasten is om gifstoffen uit het lichaam te helpen en je lijf te voeden met voedzame stoffen. De voedingstoffen die in onze detox sapjeszitten worden tijdens de detox sapkuur extra goed opgenomen door het lichaam waardoor het lichaam gezond blijft. Detoxen wordt op verscheidene manieren gedaan.

Waarom detoxen?

Onze sappenkuur is makkelijk in gebruik en gericht op bewustwording en het ondersteunen van de eerder genoemde natuurlijke ontgifting in het lichaam.

Voor het behalen van deze doelen, is de Dr. Blend detox formule een super mooie tool. We kunnen en willen niet beweren dat ons 3-, 5- of 7-daagse detox kuur je binnen no-time gezond maakt maar in de sappenkuur zitten in ieder geval genoeg sapjes met verschillende vitamine en positieve voedingsstoffen.

Wat is een detox kuur?

Bij een detox sapkuur pas je binnen een bepaalde periode jouw voedingspatroon of leefgewoonte aan. Dit wordt vaak gedaan voor het resetten van een ongezonde levensstijl. Hierdoor zal je merken dat je zowel lichamelijk als geestelijk gezonder in je vel komt te zitten.
Tijdens een detox sappenkuur nuttig je alleen voedingsstoffen die bijdragen aan jouw ontgiften (basische voeding, vezelrijke voeding, fruit of sap, smoothies, etc.). Dat kan door te groente sapvasten(meer gericht op afvallen) of door het volgen van een detox sappen ontgiftingskuur.

Bij de detox formule van Dr. Blend nuttig je gedurende periode van 1, 3, 5 of 7 dagen detox plus alleen sapjes. Zo krijg je alle essentiële voedingsstoffen binnen, maar ga je een uitdaging met jezelf aan. Zo ben je hopelijk aan het einde van de sappenkuur in staat om het gezonde patroon vast te houden en bewust wat het lichaam tijdens de detoxkuur met je doet.

Ontgiften en afvallen met een detox of sappenkuur
Een sapkuur kan een goede stap voorwaarts zijn in het afvallen. Maar reken jezelf niet rijk! Met een detox kuur kan je namelijk snel gewicht verliezen, maar eens je metabolisme zich heeft hersteld bestaat het risico dat je opnieuw in je oude gewoontes gaat vallen. Daarom is het belangrijk dat je na de detox een bewuste en gezonde levensstijl aanneemt om zo je bereikte resultaten niet te verliezen.

De groente detox bevat weinig calorieën, de groentesappen worden dan ook veel al gebruikt voor het gezonder afvallen. Afvallen is op zich geen kunst. Echter is op je streefgewicht blijven en dit op een gezonde verantwoorde manier te doen erg belangrijk.

Drink 2 liter water per dag bij voorkeur alkaline water, zorg voor voldoende beweging en pak voldoende rust. Een goede nachtrust wordt niet door iedereen serieus genomen, dit is een belangrijke factor om op een gezonde manier af te vallen.

Wil je meer weten over de voordelen van een goede nachtrust en slaapproblemenvoorkomen, bekijk onze pagina.

Sapkuur
Een sapkuur geeft je een mentale steun in de rug maar is uiteraard niet de oplossing. Het is belangrijk om te letten op je dagelijkse voedselinname.

Een goede stap naar gezond afvallen is een fruitsap kuur of groentesap kuur. Met onze speciaal ontwikkelde sapkuur krijg je net even de extra boost die je nodig hebt om een gezond voedingspatroon voort te zetten. Doordat onze groente sapkuren minder koolhydraten bevatten kun je sneller en meer afvallen. Om zoveel mogelijk af te vallen raden we sapvasten aan.

Wetenschappelijk onderzoek?
Er is vooralsnog geen wetenschappelijk onderzoek naar het effect van sapkuur programma’s gedaan. Maar we weten wel dat het lichaam een zelf genezend vermogen heeft en dagelijks zelf een opruimronde doet. Nieren, lever en huid zorgen dat jouw lichaam de hele dag door wordt schoongemaakt.

Er zijn veel mensen die geloven in detoxen. Dit komt omdat een detox een goed moment is om jezelf te resetten en bewust met jezelf en met je voeding bezig te zijn. Daarnaast geeft het succesvol eindigen van een sapkuur vaak een boost voor je zelfvertrouwen. Dit kan tevens ook het begin zijn van een verdere doelen, zoals gezonder eten, een gezondere levensstijl, minder suiker eten en gewicht verliezen.

Tenslotte, zien en lezen we vaak dat de huid en haar mooier worden na een sapkuur, en dat mensen overtollige kilo’s tijdens de kuur kwijtraken. Al met al zijn dit genoeg redenen voor ons genoeg reden om 100% achter detoxen te staan.

Focus is key
Dr. Blend ziet detoxen als een belangrijke tool tot een gezonde en gelukkige lifestyle. Sapkuren zijn onze passie en onze overtuiging. Bovendien hebben we jarenlange ervaring op het gebied van healthy juices produceren.

We willen graag dat onze detox en sappenkuur methode 100% klopt en dus richten we ons volledig op detoxen en gezonde groene sap.

Onze detox formule stellen we samen vanuit een holistische benadering. Het moet niet alleen goed zijn voor je lijf, je moet je er ook mentaal goed bij voelen. Daarom vind je in de detox kuur niet alleen de producten maar krijg je ook bij ieder product de uitleg zodat jij snapt waar je mee bezig bent en wat tot je neemt. Onze DetoxBox en overige sapboxen zijn het eindresultaat van onze kennis, ervaring, missie en visie. We zijn heel erg trots op onze detox formule. Bekijk onze sappen gemaakt uit 100% natuurlijke producten op drblend.com

Filter products Showing all 15 results
Categories
Select By
Sale
1-Day Detox Juice Cleanse – DetoxBox N°1
fruitFRUIT 64% • groente GREENS 36%
Sale
1-Day Veggie Juice Cleanse – Veggie Cleanse Box N°1
fruitFRUIT 40% • groente GREENS 60%
Sale
2-Day Aftertox Juice Diet – Aftertox Box N°2
fruitFRUIT 57% • groente GREENS 43%
Sale
2-Day Combi Juice Cleanse – Combi DetoxBox N°2
fruitFRUIT 52% • groente GREENS 48%
Sale
2-Day Pretox Juice Diet – Pretox Box N°2
fruitFRUIT 53% • groente GREENS 47%
Sale
3-Day Combi Juice Cleanse – Combi DetoxBox N°3
fruitFRUIT 48% • groente GREENS 52%
Sale
3-Day Detox Juice Cleanse – DetoxBox N°3
fruitFRUIT 64% • groente GREENS 36%
Sale
3-Day Veggie Juice Cleanse – Veggie Cleanse Box N°3
fruitFRUIT 40% • groente GREENS 60%
Sale
5-Day Combi Juice Cleanse – Combi DetoxBox N°5
fruitFRUIT 50% • groente GREENS 50%
Sale
5-Day Detox Juice Cleanse – DetoxBox N°5
fruitFRUIT 64% • groente GREENS 36%
Sale
5-Day Veggie Juice Cleanse – Veggie Cleanse Box N°5
fruitFRUIT 40% • groente GREENS 60%
Sale
5-Day Vitamine Juice Diet – VitaBox Nº5
fruitFRUIT 50% • groente GREENS 50%
Sale
7-Day Combi Juice Cleanse – Combi DetoxBox N°7
fruitFRUIT 50% • groente GREENS 50%
Sale
7-Day Detox Juice Cleanse – DetoxBox N°7
fruitFRUIT 64% • groente GREENS 36%
Sale
7-Day Veggie Juice Cleanse- Veggie Cleanse Box N°7
fruitFRUIT 40% • groente GREENS 60%

Frequently Asked Questions

 1. 1. What is the zero waste label?

  On our sales page you will find products with a blue zero waste label. These products have a shelf life of 4 days. If you freeze the juices, you can keep them for another 90 days. This way we prevent our juices with an expiring THT from having to be destroyed. Take advantage of it!

 2. 2. How does eating a varied diet affect my body?

  When you take in different nutrients, you create balance. You get a bit of everything. Do you want to know if your diet is providing enough vitamins, minerals and fats? Then contact a nutrition coach.

 3. 3. What are HPP juices and what is cold pressed?

  HPP (High Pressure Processing) is a mild preservation technique. This means that the filled juice bottles are placed in the tubes of the machine, after which the machine is hermetically sealed. Next, the cold water pressure is built up to a maximum of 6,000 bar. The recipe determines the exact pressure and treatment time in the machine. The high pressure ensures that yeasts and bacteria are eliminated without detracting from the fresh taste, vitamins and nutritional values. Moreover, this method of production extends the shelf life of the juices to no less than 10 to 15 days.

  Cold Pressed juices, or cold pressed juices, result from a process that is made up of two steps.

  Step 1:

  Fruit and vegetables are shredded into a pulp. How is this done? By means of a shredding process; a steel rotating disc ensures that the fruit and vegetables are shredded neatly. We then move the product to a large feed pipe and from there it falls into a special filter bag; a large sieve as it were.

  Step 2:

  The second part of the process takes place in the hydraulic press. This press ensures that the pulp is exposed to extremely high pressure between two plates. This pressure causes the juice of the product to drip into a collection tray. This leaves the fibre content in the filter bag. Usually, the remaining fibres are composted, recycled into food products or donated to farms. So as little waste as possible.

 4. 4. Can I freeze Dr. Blend juices?

  Yes, you can. When you freeze the juices, they can be kept for up to 90 days. However, it is not recommended to freeze the juices again after defrosting them.

 5. 5. How long can the Dr. Blend juices be kept?

  Because of the unique HPP process the juices have a shelf life of 10 – 15 days. If you freeze the juices, you can keep them for up to 90 days.

 6. 6. What is the difference between a detox box and the Vita Box?

  Our detox boxes are specifically designed to detoxify and help the body cleanse itself. In addition, a detox is a good stepping stone to a healthy lifestyle or to maintaining a healthy lifestyle. A Vita Box is intended to supplement the vitamins and minerals in your daily diet. Not everyone wants to go on a detox. So the Vita Box is a great box to use.

 7. 7. How can I track my order?

  With same day delivery, you will receive your Track & Trace at around 16:00.

  For the next day option, you will receive the Track & Trace in the evening (usually around 23.00 hours).

 8. 8. How does the Dr. Blend sale work?

  The offers and discount codes are there for you. We do everything we can to create the most attractive discount offers possible.  Of course, there are a few rules

  1. Together Against Waste orders cannot be returned. 

  2. We do not use discounts on discounts. If a product is available in our sales overview, it is the offer and other discount codes expire.

  3. A discount code has a validity of 1.5 years.

  4.  Dr. Blend reserves the right to terminate promotions, discount codes and Together Against Waste products at any time. Dr. Blend also reserves the right to extend promotions, discount codes and Together Against Waste products at any time.

Shopping cart

Continue shopping Close

Your cart is empty Sad

ALL PRODUCTS

 • gratisaccount Free loyalty program
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock ORDER BEFORE 21H DELIVERY 2-3 days
 • vragen Questions? Customer service until 22:00
 • gekoeld Refrigerated home delivery