star star star star star
9.2 van 2835+ reviews
Customer careCustomer care
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
Check mark
star star star star star
8,9 van 2800+ reviews

Gratis verzending

9.2
star star star star star
2835
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
KOPEN->  KOPEN->  KOPEN->  KOPEN->  

H.P.P. Cold Pressed

HPP Cold Pressed

Steeds vaker willen we lekker én gezond eten. Maar hoe houd u producten vers zonder dat er voedingswaarde verloren gaan? De meest bekende en toegepaste methode om de houdbaarheid van producten te verlengen is door verhitting (pasteurisatie). Uit onderzoek is gebleken dat zowel de voedingswaarde als de smaak hiermee verloren gaat.

HPP, voluit High Pressure Processing, is een vrij nieuwe techniek waarbij verse producten optimaal blijven zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Met deze milde conserveringstechniek, ook wel pascalisatie genoemd, blijft het product lekker én gezond. Dit komt omdat zowel de smaak en alle voedingsstoffen behouden blijven.

Wat is HPP?

High Pressure Processing, in het Nederlands hoge druk pasteurisatie genoemd, is een conserveringstechniek voor voedingsmiddelen en dus ook voor sappen.
Kort gezegd is HPP een natuurlijke vorm van voedselconservering die door extreem hoge waterdruk o.a. listeria, salmonella, E-coli en andere ziekteverwekkers elimineert en/of neutraliseert.
De HPP-conserveringstechniek staat bekend om zijn lage temperatuur en de hoge druk die erbij komt kijken. Door de hoge waterdruk worden schadelijke ziekteverwekkers uitgesloten die bederf kunnen veroorzaken. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een lage temperatuur blijven de waardevolle voedingsstoffen en natuurlijke smaak van het product behouden.

Hoe werkt High Pressure Processing?

HPP verlengt de houdbaarheid en doodt ten minste 99,999% van de micro-organismen (bacteriën, gisten en schimmels) in het sap. Dit wordt een “5 log reductie” genoemd.

Hoe gaat HPP stap voor stap in zijn werking?

1. Het rauwe sap wordt koudgeperst en vervolgens in plastic flessen gebotteld.
2. De plastic flessen met sap worden in een gigantische koker geladen. Deze koker vult zich met water en vervolgens worden de flessen onder druk gezet tot 6000 bar.
3. De druk wordt tussen de één minuut en enkele minuten toegediend. Dit is afhankelijk van de instellingen en ingrediënten van de sappen. Daarna wordt de druk van de koker afgehaald.
4. Vervolgens komen de flessen met sap weer aan de andere kant naar buiten. Door het toepassen van HPP is 99,999% van de schadelijke micro-organismen gedood.

Houdbaarheid bij HPP Cold Pressed sappen

De houdbaarheid van de sappen wordt op deze manier van produceren verlengd naar maar liefst 21 dagen. Het unieke aan HPP is dat de houdbaarheid van de sapjes aanzienlijk langer is, zonder dat er conserveringsmiddelen hoeven worden toegevoegd. De houdbaarheid van de meeste sappen die worden geproduceerd zonder HPP is namelijk 2 tot 3 dagen. De gezonde sapjes van Dr. Blend zijn, met behoud van alle voedingsstoffen, door deze speciale techniek dus langer houdbaar. Bij ontvangst zijn de sappen nog sowieso tussen de 10 en 15 dagen houdbaar. Wanneer je de sappen binnen de THT invriest zijn deze nog 90 dagen houdbaar.

Voedselveiligheid

Naast het verlengen van de houdbaarheid kan HPP nog een groot voordeel bieden voor de gezondheid. Het is een conserveringstechniek dat middels druk ziekteverwekkers, zoals Listeria, Salmonella en E.coli elimineert. Groenten en fruit zijn namelijk ook producten die besmet kunnen raken en een voedselinfectie kunnen veroorzaken. Met invriezen kunnen ziekteverwekkers zich niet vermenigvuldigen, maar worden op deze manier niet afgedood. Met HPP gebeurt dit wel. Ziekteverwekkers maken geen kans meer.
Doordat de flessen waarin de sappen en shots worden verpakt al zijn afgesloten, is er na het toepassen van deze techniek ook geen besmetting meer mogelijk. HPP verlengt dus niet alleen de houdbaarheid door het afdoden van bederf veroorzakende micro-organismen, het optimaliseert ook de voedselveiligheid door de ziekteverwekkende micro-organismen te vernietigen.

Waarom HPP bij sappen?

Alle sappen en shots worden bij Dr. Blend koud geperst en vervolgens wordt de High Pressure Processing conserveringstechniek toegepast. HPP wordt toegepast aangezien dit de meest natuurlijke wijze is van conserveren waarbij de sappen en shots vers en smaakvol blijven. En daarnaast is het erg belangrijk dat de vitaminen en mineralen behouden blijven.
De sappen hoeven dankzij HPP niet worden ingevroren, dat aanzienlijk scheelt in energieverbruik. Gekoeld bewaren is voor de sappen en shots voldoende om het tot 21 dagen te beschermen. Zelfs buiten de koelkast kunnen de sappen tot wel 7 dagen bewaard blijven. Met HPP blijven de sappen dus langer vers en gaan wij verspilling tegen. Niks is zo zonde als sappen moeten weggooien. Door HPP kunnen wij verse gekoelde sappen blijven aanbieden. Het is een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid.

Voordelen

Gezonder
Door de hoge druk die op de flesjes komt te staan worden eventuele gevaarlijke bacteriën, schimmels en virussen verwijderd uit de sappen en shots en de voedingswaarde blijft behouden. Ook worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt. Het is 100% vers koudgeperst sap.

Houdbaarheid
Indien u onze bewaarinstructie opvolgt kunnen de flesjes tot wel 21 dagen na productiedatum gekoeld worden bewaard. Let er echter wel op dat u de bewaarinstructie opvolgt en dat de flesjes onaangebroken dienen te zijn. In de vriezer zijn de sappen en shots tot wel 90 dagen houdbaar.

Minder energie nodig
Er is voor deze conserveringstechniek minder energie nodig en daarmee is het één van de schoonste en meest energiebesparende conserveringstechnieken van dit moment.

Veiliger
Met behulp van HPP is een 5 log reductie van micro-organismen haalbaar. De potentieel schadelijke bacteriën in deze sappen zijn E. Coli, salmonella en andere ziekteverwekkers. Wanneer er schadelijke bacteriën in het onbewerkte sap voorkomen, kan HPP het meestal veilig stellen en door de hoge druk wordt het verwijdert.

Duurzamer
Sappen hoeven niet in de vriezer bewaard te worden (gemiddeld -18°C), maar in een koelkast (4°C). Dit scheelt aanzienlijk in de duurzaamheid van het product omdat er veel minder energie nodig is om de sappen op te slaan, te vervoeren en te bewaren.

Nadelen

 

Hoge kosten
De hoge kosten van een HPP-machine. Een dergelijke machine kost tussen de $800.000 tot $2 miljoen. Hoe groter de afzet, des te goedkoper het wordt. Daarom kunnen wij de sappen nog goedkoop aanbieden, in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan concurrenten die geen HPP-machines tot hun beschikking hebben.

Veel watergebruik
De HPP-machines maken gebruik van veel water om de flesjes onder hoge druk gezet worden. Hierbij kan waterverspilling optreden. Bij ons wordt dit water opgevangen en wordt het overgrote deel weer hergebruikt. Het overige water wordt vervolgens gebruikt voor het besproeien van het land in de omliggende gebieden.

Fabels over HPP

HPP voegt voedingsstoffen of chemicaliën toe
Integendeel, HPP heeft zowel ecologische als economische voordelen. De techniek heeft, buiten de HPP-machine, alleen water en elektriciteit nodig. Zo worden de bacteriën geneutraliseerd zonder het gebruiken van chemicaliën of conserveringsmiddelen.

Verandering in smaak
HPP verandert niets in de structuur of smaak van de sappen. De sappen worden bijvoorbeeld niet wateriger omdat er door middel van water hoge druk wordt toegepast aangezien er geen extra toevoegingen gedaan worden. De flesjes zijn tijdens het proces volledig afgesloten. Hierdoor blijft de smaak, samen met alle gezonde ingrediënten, intact.

HPP is schadelijk voor uw gezondheid
Onzin! Door de druk op de flesjes is het beter voor de gezondheid omdat het ongezonde bacteriën doodt. Er worden nooit middelen aan de sappen toegevoegd, de ingrediënten blijven 100% vers en rauw.
Sterker nog, in Amerika moeten sappen die gebottled verkocht worden (dus niet per glas) en niet gepasteuriseerd zijn. Zelfs moet het een waarschuwingslabel bevatten van de FDA (Food and Drug Administration). Dit komt omdat voedingsproducten in Amerika aan nog strengere eisen moeten voldoen dan in de Europese Unie.

HPP is minder vers
Direct na het persen van de sappen wordt HPP toegepast. De versheid van de sappen wordt hierdoor gewaarborgd.

HPP is altijd Cold Pressed
De sappen van Dr. Blend zijn altijd Cold Pressed, maar dit wilt niet zeggen dat alle sappen of producten die HPP ondergaan Cold Pressed zijn. Cold Pressed is een op zich staande techniek die niets met HPP te maken heeft. Zo worden veel smoothies, purees, poeders en andere voedingsproducten vaak helemaal niet koudgeperst.

Invriezen van verse sappen

Doordat we de sappen niet direct in hoeven te vriezen kunnen we de garantie bieden van lange houdbaarheid. Maar het kan voorkomen dat u toch de sappen langer wilt bewaren. Uiteraard zijn bij ontvangst onze sappen in te vriezen. Wanneer u de sappen na ontvangst invriest blijven deze tot wel 90 dagen houdbaar.

Verpakking PET fles

Gemiddeld wordt er per persoon heel wat kilo’s voedsel per jaar verspild. Door onze langere houdbaarheid ontstaat er minder waste. Daarnaast levert een kortere THT, voluit ten minste houdbaar tot, veel meer derving op met als gevolg veel voedselverspilling.

Doordat HPP hoge druk toepast kan het alleen toegepast worden op plastic flesjes. Het is dus niet mogelijk om HPP toe te passen op glazen flessen. Deze zullen springen wanneer zo onder een dergelijk hoge druk worden geplaatst. Daarom wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede PET flesjes. Tegenwoordig is PET beter voor het klimaat in vergelijking met glas. Zelf kunt u  daarnaast een bijdrage leveren door plastic te scheiden of indien mogelijk in te zamelen middels het nieuwe statiegeldsysteem.

Wat betekent dit voor Dr. Blend?

Onze fruitsappen en groentesappen worden met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd en verwerkt. Via deze moderne techniek kunnen wij de beste prestatie uit onze ingrediënten halen en zorgen voor een betere veiligheid van onze sappen.

Het unieke aan de techniek is dat wij een langere houdbaarheid en gezondere sappen kunnen garanderen. De houdbaarheid van de meeste sappen die worden geproduceerd zonder conserveringsmiddelen en/of HPP is 2 à 3 dagen. De sapjes van Dr. Blend zijn bij levering 10 -15 dagen houdbaar.

Onze sappen zijn 100% puur, 100% rauw en vervaardigd zonder gebruik te maken van conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Door de vernieuwde High Pressure Process techniek blijven onze sappen langer vers.

Alle sappen die wij leveren zijn verwerkt volgens de HPP-methode. Zo kunnen we de versheid en voedingswaarden garanderen direct nadat een sap koud geperst is. Er zal dus nooit gebruik gemaakt worden van conserveringsmiddelen. Wel wordt de kans op bepaalde micro-organismen, zoals bacteriën, geminimaliseerd.
Tijdens het proces worden alle vitaminen, mineralen, bioactieve stoffen en antioxidanten behouden. Ook de textuur en volle smaak van rauwe ingrediënten blijven intact.

Winkelwagen

Verder winkelen Close

Uw winkelwagen is leeg Sad

ALLE PRODUCTEN

 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com