star star star star star
9.2 van 2835+ reviews
Customer careCustomer care
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
Check mark
star star star star star
8,9 van 2800+ reviews

Gratis verzending

9.2
star star star star star
2835
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com
KOPEN->  KOPEN->  KOPEN->  KOPEN->  

Allergenen en Ingrediënten

Vitaminen

Vitaminen zijn belangrijke voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in voedingsmiddelen. U lichaam kan deze niet zelf maken en worden daarom essentieel genoemd. Vitamine D is een uitzondering. In de zomermaanden kan uw lichaam deze vitamine zelf aanmaken met behulp van zonlicht. Vitamine K kan in kleine hoeveelheden worden aangemaakt in de darmen. Voor alle vitaminen zijn de hoeveelheden vastgesteld door middel van referentie innames. Deze hoeveelheden geven weer hoeveel u dagelijks binnen hoort te krijgen voor een gezond leven, de groei en ontwikkeling. Vitamines kunnen worden onderverdeeld in wateroplosbaar en vetoplosbaar. Daarnaast zijn de vitamines A, C en E ook antioxidanten die u helpen om beschadiging in uw lichaam te verminderen of voorkomen.

 

Wateroplosbare vitamines Vetoplosbare vitamines
Vitamine C Vitamine A
Vitamine B1 (Thiamine) Vitamine D
Vitamine B2 (Riboflavine) Vitamine E
Vitamine B3 (Niacine) Vitamine K
Vitamine B5 (Pantotheenzuur)
Vitamine B6
Vitamine B8 (Biotine)
Vitamine B11 (Foliumzuur)
Vitamine B12
Komt voor in groenten, fruit, volkorenproducten, noten, peulvruchten en melkproducten Komt voor in vethoudende voedingsmiddelen als vis, vlees, noten, melkproducten

Wateroplosbare vitamines kan uw lichaam niet goed opslaan. De vitamines B en C bevinden zich in het vocht van voedingsmiddelen en worden snel in uw bloed opgenomen. Indien uw lichaam deze wateroplosbare vitamines niet nodig heeft plast u het weer uit. Daarom is het belangrijk om elke dag deze vitamines weer aan te vullen. Vitamine B12 is de enige vitamine in deze categorie die wel opgeslagen kan worden.

Naast B12 kunnen vetoplosbare vitamines ook worden opgeslagen in uw lichaam. De vitamines A, D, E en K komen met name voor in voedingsmiddelen die vet bevatten. Deze vitamines worden in uw darmen opgenomen en wanneer uw lichaam voldoende heeft kan het een voorraad opslaan in de lever en weefsels. Op deze manier kan uw lichaam de vitamines bewaren en gebruiken wanneer het nodig is.

 

Welke vitamines heb ik nodig?

Er zijn een heleboel vitamines en elke vitamine heeft weer een andere functie en werking. Het is daarom goed om u te verdiepen in welke vitamines u nodig hebt en waar deze jou bij kunnen helpen.

Om geen vitaminetekort op te lopen is het belangrijk om gevarieerd te eten. Zo krijgt u niet een tekort van voedingsstof binnen. Een gevolg van een vitaminetekort is bijvoorbeeld dat u last krijgt van concentratieproblemen, lusteloosheid of vermoeidheid. Het zijn veel voorkomende klachten die niet altijd worden gekoppeld aan een gebrek aan vitamines. Daarnaast spelen verschillende vitamines ook een rol bij de instandhouding van de weerstand. Naast de weerstand verbeteren kunnen vitaminen u ondersteunen bij andere functies in uw lichaam. Hier staan alle functies van de vitaminen voor u op een rij.

Vitamine A:

Vitamine A bestaan in verschillende vormen. Retinol is een vorm die voorkomt in dierlijke producten. In de plantaardige producten groenten en fruit komen carotenoïden voor. Carotenoïden worden ook wel provitamine A genoemd. Dat houdt in dat het een voorloper van vitamine A is, gezien het lichaam deze stoffen om kan zetten in vitamine A. Een voorbeeld hiervan is betacaroteen. Deze provitamine A heeft dezelfde werking als vitamine A.

 

Vitamine A hebt u nodig ter ondersteuning van de weerstand en voor gezonde huid, haar en nagels. Het speelt daarnaast een rol bij de normale groei van kinderen en is van belang voor een goed gezichtsvermogen. Vitamine A is daarnaast

 • Een vitamine A tekort kunt u herkennen aan een droge huid of huidproblemen, een slechte mondgezondheid, een verminderde weerstand en nachtblindheid.

 

Vitamine A vindt u in dierlijke producten zoals vlees, vis, eidooier, boter en kaas. In plantaardige producten vindt u provitamine A. Met name in wortels, mango, mandarijnen, paksoi, zoete aardappel en groene bladgroenten zoals andijvie, boerenkool en spinazie.

De plantaardige variant wordt minder goed opgenomen door uw lichaam, waardoor u hier meer van nodig hebt in vergelijking tot dierlijke producten.

 

B-vitamines

Er zijn 8 verschillende B-vitaminen die bijdragen aan de energiestofwisseling. B-vitamines zetten voeding om in energie door de verbranding van koolhydraten. Elke vitamine heeft weer een specifieke werking.

Vitamine B1 (Thiamine):

Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij het zenuwstelsel en het geheugen. En daarnaast voor het hart- en vaatstelsel en uw energieniveau.

 • Tekenen van een vitamine B1 tekort zijn klachten als vermoeidheid, verminderde eetlust, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en geheugenverlies.

 

Thiamine zit met name in volkoren granen, varkensvlees, melk- en melkproducten, soja, zonnebloempitten, hennepzaad, sesamzaad, chiazaad, pecannoten, cashewnoten, paranoten, zilvervliesrijst en aardappelen.

 

Vitamine B2 (Riboflavine):

Vitamine B2 is belangrijk om de huid gezond te houden, daarnaast is het van belang om uw lichaam zoveel mogelijk energie te laten leveren.

 • Vitamine B2 komt in nederland niet vaak voor, wanneer er een tekort aan B2 hebt kan u de volgende klachten ervaren: huidklachten in de mondhoeken, tong en mondslijmvlies en ontstekingen in de neus. Een tekort aan vitamine B2 kan bloedarmoede veroorzaken.

Riboflavine haalt u voornamelijk uit vlees en zuivelproducten, ook zit er een kleinere hoeveelheid in graanproducten, groente en fruit, lijnzaad en amandelen.

 

Vitamine B3 (Niacine):

Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook draagt het bij aan uw energieniveau en het herstellend vermogen van de huid.

 • Een tekort aan van deze vitamine kan leiden tot huidaandoeningen, zoals ontstekingen. Ook kunnen er vermoeidheidsklachten ontstaan en ontstoken slijmvliezen in de mond.

 

Niacine zit met in eiwitrijke voeding, zoals vis en vlees, peulvruchten volkoren graanproducten en noten en zaden, zoals chiazaad en zonnebloempitten en pinda’s. Ook vindt u het terug in groene groenten en aardappelen.

Vitamine B5 (Pantotheenzuur)

Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling, een gezonde huid en de groei. Het heeft ook een effect op uw energieniveau.

 • Wanneer u een tekort aan pantotheenzuur hebt kan er een pijnlijk en of branderig gevoel ontstaan in de voeten. Ook kunnen eczeem, spierkramp en haaruitval wijzen op een tekort.

Pantotheenzuur is te vinden in veel producten: peulvruchten, vlees, eieren, volkorenproducten, melkproducten, groente en fruit.

 

Vitamine B6

Deze vitamine is erg belangrijk voor het aanmaken en afbreken van aminozuren. Deze hebt u nodig voor de eiwitten. Vitamine B6 is daarnaast ook erg belangrijk voor de stofwisseling en het zenuwstelsel. Het speelt ook een rol bij het immuunsysteem.

 • Als u een tekort hebt van vitamine B6 hebt kan dit symptomen geven als aandoeningen van het zenuwstelsel, verwardheid, bloedarmoede en een verminderde weerstand.
 • Een tekort van B6 kan ontstaan bij vrouwen die de anticonceptiepil slikken. Ook staat deze vitamine in nauw verband met vitamine B12, ijzer en foliumzuur (vitamine B11). Bij tekorten aan een van deze vitaminen kan dit ook als gevolg hebben dat ook aan andere vitaminen en mineralen tekorten zijn.

Vitamine B6 vindt u met name in peulvruchten, zoals sojabonen, linzen en kikkererwten. Daarnaast komt het voor in aardappelen, zonnebloempitten, volkoren producten, fruit en met name bananen en avocado’s en van de groenten met name de bladgroenten en koolsoorten.

Vitamine B6 teveel

Vitamine B6 kan u ook teveel binnen krijgen. De aanbevolen inname voor een volwassene voor vitamine B6 ligt op 1,5 milligram per dag. Wanneer de dosis boven de 25 milligram per dag ligt kan dit schadelijk zijn voor het zenuwstelsel. Hiernaast kan het bloedarmoede tot gevolg hebben. Symptomen die kunnen optreden bij een overschot aan B6 zijn; tintelingen en/of (zenuw)pijn in de handen en voeten, achteruitgang van geheugen- en denkprocessen en gevoeligheid voor licht. Een overschot aan de vitamine B6 is niet te verkrijgen door het eten van voeding, maar is afkomstig van vitaminesupplementen. Het is dan ook belangrijk om niet boven de aanbevolen hoeveelheid op een dag in te nemen.

Vitamine B8 (Biotine)

Biotine ondersteunt de normale haargroei en een gezonde huid, het speelt een rol bij uw energie, geheugen en de stofwisseling. U hebt het nodig om energie uit voeding vrij te maken.

 • Tekort aan biotine kan klachten geven als zenuwaandoeningen, verwardheid, depressie en huidafwijkingen.

 

Vitamine B8 vindt u in veel voedingsmiddelen terug zoals eieren, noten, pinda’s, zaden, volkoren producten en groenten.

Vitamine B11 (Foliumzuur)

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels, de aanmaak van witte en rode bloedcellen en het leervermogen.

 • Een tekort aan deze vitamine kan bloedarmoede, vermoeidheidsklachten en geboorteafwijkingen veroorzaken.

Foliumzuur vindt u met name in groene groenten zoals spinazie, andijvie, boerenkool, broccoli en spruiten. Ook in peulvruchten en sommige fruitsoorten, zuivel en volkoren graanproducten zit vitamine B11.

Vitamine B12 (Cobalamine)

Vitamine B12 kent ook meerdere functies, waaronder het leervermogen, geheugen en concentratievermogen. Ook heeft deze vitamine invloed op het proces van weefselgroei en ontwikkeling.

 • Een tekort aan deze vitamine hangt nauw samen met een laag energieniveau en vermoeidheidsklachten.

Vitamine B12 tekort

Een tekort aan de vitamine B12 kan door veel verschillende oorzaken komen.

Een van de oorzaken is een verminderde inname. Vaak komt een B12 tekort voor bij mensen die strikt vegetarisch of veganistisch eten. De vitamine B12 bevindt zich namelijk met name in dierlijke producten, denk hierbij aan vlees, vis en zuivelproducten. Ook kan er een B12 tekort optreden wanneer iemand last heeft van eetstoornissen.

Baby’s kunnen ook last hebben van een B12 tekort, dit komt vaak door het (onbekende) B12 tekort bij de moeder wanneer zij borstvoeding geeft.

 

Een andere oorzaak van een tekort aan B12 kan zijn vaak medische gerelateerde oorzaken, denk hierbij aan aandoeningen aan de maag, zoals ontstekingen van het maagslijmvlies. Aandoeningen aan de darmen, zoals darmziektes bijvoorbeeld Crohn en verschillende auto-immuunziekten.

Vitamine C

Vitamine C ook wel ascorbinezuur genoemd heeft invloed op veel belangrijke processen in het lichaam. Denk hierbij aan vorming van bindweefsel, helen van wonden, de opname van ijzers en het onderhouden van een gezond immuunsysteem. Vitamine C is te vinden in groente, fruit en aardappelen, in speciaal in citrusfruit, kiwi’s, koolsoorten, bessen en aardbeien.

 • Een langdurig tekort aan vitamine C kan leiden tot een verminderde weerstand een vertraagde genezing, gewichtsverlies, vermoeidheid en in het ergste geval de ziekte scheurbuik veroorzaken. De meest voorkomende symptomen van scheurbuik zijn bloedingen in het tandvlees en onderhuidse en interne bloedingen de meest voorkomende verschijnselen.

 

Vitamine C overdosis

Vitamine C is een vitamine die moeilijk te veel te nuttigen is. Ook zijn er geen ernstige gevolgen bekend van een overdosis aan vitamine C. Om deze reden is er door de EFSA (European Food Safety Authority) geen veilige bovengrens vastgesteld. Bij een overdsois aan vitamine C wordt de vitamine C via de stoelgang en de urine het lichaam uitgevoerd. Bij een overdosis aan vitamine C zijn er om deze reden wel symptomen van darmklachten en verhoogde uitscheiding van oxaalzuur met de urine. In het verleden werden nierstenen in verband gebracht met een overdosis vitamine C echter is dit nooit bevestiging in onderzoek.

Vitamine D

Vitamine D is de vitamine die zorgt voor gezonde en sterke botten, tanden, spieren en voor een gezond afweersysteem.Vooral bij groeiende kinderen is een juiste hoeveelheid van vitamine D erg belangrijk, door de groeiende botten en spieren. Vitamine D zorgt ervoor dat kalk en fosfaat vanuit de darmen worden opgenomen in het bloed. Dit zijn voedingsstoffen waar botten zijn samengesteld.

Vitamine D wordt voor het grootste gedeelte aangemaakt door direct zonlicht. Als we kijken naar de hoeveelheden die volwassenen nodig hebben wordt 10 microgram vitamine D aangeraden. Bij mensen boven de 70 is 20 microgram per dag de aanbevolen hoeveelheid. Mensen met een lichtere huid nemen gemakkelijker vitamine D op via de huid dan mensen met een getinte tot donkere huid.  Met een lichte huid is deze hoeveelheid te verkrijgen door iedere dag 15 tot 30 minuten buiten te zijn, ook wanneer de zon niet schijnt komt de UV straling op uw huid en maakt uw huid vitamine D aan. Bij de inname via supplementen en voedsel wordt er aangeraden om het samen met vet en olie te eten. De darmen nemen de vitamine beter op wanneer er vetten en oliën aanwezig zijn in de darmen.

Voor een lichte huid moet 15 tot 30 minuten per dag in de buitenlucht voldoende zijn, voor mensen met een donkerdere huid en op oudere leeftijd is het belangrijk om veel buiten te zijn of om de vitamine D uit de voeding te halen. Vitamine D bevindt zich met name in vette vis, kleinere hoeveelheden zijn te vinden in eieren, levertraan en kaas.

 • Een tekort aan vitamine D kan vermoeidheid, lage rugpijn, verminderde gemoedstoestand en botontkalking tot gevolg hebben. In het ergste geval een hogere kans op botbreuken, met name bij mensen boven de 70 jaar.

 

Vitamine D overschot bijwerkingen

Wanneet er een vitamine D overschot is in het lichaam kunnen er kalkafzettingen voordoen. Deze kalkafzettingen zorgen voor schade aan de nieren. Een overschot aan vitamine D kan echter alleen worden veroorzaakt door voedingssupplementen) de huid reguleert de opname van vitamine D en de darmen kunnen dit niet reguleren.

 

Verschil tussen vitamine D2 en D3

Er bestaan twee soorten vitamine D, namelijk vitamine D2 en D3. Beide vitamine worden geproduceerd via ultraviolette stralingen. Het verschil zit hem in de plek waar deze wordt geproduceerd. Bij vitamine D3 wordt dit bij de mens en dier geproduceerd via de huid, maar bij schimmels en paddenstoelen spreken we van vitamine D2. Vitamine D3 is sterker in werking.

Vitamine E

Vitamine E oftewel tocoferol is een antioxidant, die uw lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen van binnen en buitenaf. Het beschermd de huid tegen UV stralingen en luchtvervuillig. Hiernaast draagt de vitamine E bij aan de bescherming tegen de zogeheten vrije radicalen. Vrije radicalen zijn atomen, die de gezonde atomen binnenin het lichaam kunnen beschadigen. Vitamine E en C zijn antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat de vrije radicale uitgeschakeld worden. Vrije radicalen worden bij de stofwisseling in het lichaam aangemaakt.

 

Vitamine E wordt opgelost door middel van vet, die verantwoordelijk is voor het beschermen van cellen, bloedvaten, organen, ogen en andere weefsels, daarnaast is de vitamine goed voor de stofwisseling in de cel.

 

De aanbevolen hoeveelheid voor vitamine E ligt voor mannen op 13 milligram en voor vrouwen op 11 milligram. Echter wordt er aangeraden om meer vitamine E te nuttigen wanneer er structureel veel onverzadigde vetzuren worden genuttigd. Denk hierbij aan lijnzaadolie of visolie. Er is een bovengrens voor inname gesteld op 300 milligram per dag.

 

Vitamine K

Vitamine K is een vitamine die ondersteund bij het stollen van bloed en de aanmaak van botten. Vitamine K wordt door het darmstelsel zelf aangemaakt en is daarnaast te vinden in groene bladgroenten, zuivel, vlees, eieren en granen.

 • Een tekort aan vitamine K komt bij volwassenen heel weinig voor, wanneer dit voorkomt is de oorzaak vaak langdurig antibiotica gebruik. Verder is een tekort aan vitamine K voorkomend bij pasgeboren baby’s die tijdens de zwangerschap niet genoeg hebben ontvangen via de placenta of door nog niet goed ontwikkelde darmen die om deze reden nog geen vitamine K kunnen produceren.

 

Te veel vitamine K

Er is weinig bekend over de schadelijkheid van een overschot aan vitamine K. Dit komt namelijk niet veel voor. Mensen die gebruik maken van bloedverdunners of andere gerelateerde medicatie gebruiken wordt aangeraden om niet meer dan 100 microgram vitamine K per dag te nuttigen.

 

Alle ingrediënten in onze detox sappen

Al onze ingrediënten zijn duurzaam geteeld. We hebben een handige overzichtelijk ingrediënten-pagina voor u gemaakt zodat u weet wat er in onze sapjes en DetoxBoxen zit.

Hier kunt u per ingrediënt goed en overzichtelijk zien wat de ingrediënten voor uw lichaam betekenen. Ook hebben we de werkzame stoffen, antioxidanten en voedingstoffen voor u uiteen gezet. Veel producten hebben geen introductie nodig maar toch zal het u verbazen wat er wel allemaal in de voor Dr. Blend geselecteerde groeten en fruit zit.

 

Ingrediënten in detail

Ingrediënt: appel

Appel is een gezond stuk fruit waar veel antioxidanten inzitten. Naast de vele antioxidanten bevat een appel flavonoiden. Dit is een zeer belangrijke fytonutrient vanwege de gezonde eigenschappen belangrijk voor het menselijk lichaam.

De appel bevat de volgende antioxidanten:

 • Quercetine een krachtige antioxidant die cholesterol verlagend en een ontstekingsremmende werking heeft.
 • Catechine is een zeer krachtige antioxidant die goed is tegen aderverkalking.
 • Chlorogeenzuur zorgt ervoor dat er minder glucose in uw bloedbaan terecht komt.
 • Phloridzin zorgt er ook voor dat er minder glucose in uw bloedbaan komt. Het stabiliseert tevens de bloedspiegel.

Naast de krachtige en gezonde werking, geeft de appel ook een extra frisse smaak aan ons detoxpakket. Hierdoor hebben voornamelijk de detox kuren met fruitsap een fris en fruitige smaak.

Ingrediënt: rode biet

De rode biet is niet weg te denken uit onze detox boxen en gezonde detox sapjes. Rode bieten bevatten namelijk veel vezels. Vezels voeden de goede bacteriën in de darmen en ze voegen massa toe aan uw ontlasting. Ze hebben een positieve werking voor uw spijsvertering.

Rode bieten geven ook zuurstof aan uw spieren. Tijdens het detoxen kan het voorkomen dat er als bijwerking wat verkramping van uw spieren kan ontstaan. Vandaar dat detox kuren van Dr. Blend voorzien zijn van rode bieten. Er zitten daarnaast veel voedingstoffen en weinig calorieën in bieten.

Indien u niet of nauwelijks bieten eet of rauwe rode bietensap drinkt adviseren wij u om hier goed over na te denken. Bieten verhoogt uw sportprestatie en kan een positieve werking hebben tijdens het afvallen, naast het feit dat het barsten vol vitaminen en mineralen bevat. Ervaar de kracht van onze bietsensap met pastinaak en gember.

Ingrediënt: gember

Gember is kruid die vele vitamine en mineralen. Zo bevat gember kalium magnesium en natrium.. Gember bevat ook ijzer, calcium, zink maar ook vitamine B1, B2 en B6. Gember heeft goede eigenschappen die u o.a. helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel.

Tevens bevat gember een actieve stof genaamd gingerol wat in China als ontstekingsremmer wordt gezien. Er zijn onderzoeken (geen wetenschappelijke) waaruit blijkt dat gember ook een positieve werking heeft op het verzachten van menstruatiepijn.

Dr. Blend heeft gekozen om een combinatie te maken van gembershots en gember gemixed in de detox sappen vanwege de vele positieve onderzoeken (niet wetenschappelijk) over de opname van voedingstoffen in het lichaam. Tijdens en na de detox sapkuur adviseren wij u om gemberthee en gembershotjes te nuttigen.

Ingrediënt: granaatappel

Granaatappels groeien aan een kleine boom. De bloemen van deze boom zijn wit, felrood of oranje en aan de binnenkant is de granaatappel gevuld met transparante roodachtige pitten, die in kleine zakjes zitten. Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Bovendien bevatten ze nog meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Polyfenolen zijn antioxidanten. De vrucht krijgt dan ook allerlei gezondheidsvoordelen toegedicht.

Granaatappel kan een positieve werking geven op de huid vanwege de collageenproductie. Collageen is de bouwsteen van onze huid en de belangrijkste eiwitverbinding voor een gladde, stevige huid.

Granaatappel bevat niet alleen stoffen en enzymen die collageen afbreken, maar verlengen ook de levensduur van fibroblasten (cellen die collageen en elastische eiwitten produceren). Door deze stoffen kan de huid elastisch en egaal blijven.

De granaatappel is rijk aan vezels, vitaminen, minerale en bio-actieve plantaardige stoffen, maar bevatten ook meer fruit suiker.

 • Vezel: 7 gram
 • Eiwit: 3 gram
 • Vitamine C: 30% van de ADH
 • Vitamine K: 36% van de ADH
 • Foliumzuur: 16% van de ADH
 • Kalium: 12% van de ADH

Granaatappel zit o.a. in onze granaatappelsap shots.

Ingrediënt: kokoswater

Ons kokoswater is afkomstig van jonge kokosnoten en is een goede bron van vezels, vitamine C en verschillende belangrijke mineralen. Puur kokoswater bevat vooral veel magnesium. In 100 gram van kokoswater zit 7% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor magnesium. Verder bevat het 5% van de ADH aan vitamine B2 en dezelfde percentage aam kalium. Kalium, magnesium, natrium en calcium zijn belangrijk voor het onderhouden van een goede vochtbalans in uw lichaam.

Kokoswater wordt ook wel gezien als perfecte natuurlijk sportdrank vanwege het herstellen van de vochtbalans en de voorraad elektrolyten aan te vullen na het sporten. Elektrolyten zijn mineralen die verschillende elektrolyten helpen het lichaam om de juiste balans aan vloeistoffen te behouden. Deze zijn betrokken bij o.a. het verwerken van afvalstoffen in het lichaam. Onze 100% puur kokoswater is een frisse dorstlesser samen met veel goede eigenschappen.

Ingrediënt: komkommer

De komkommer is de stille kracht binnen Dr. Blend. De komkommer heeft een laag caloriegehalte en bevat weinig koolhydraten. Daarnaast bevat de komkommer enorme hoeveelheid vezels en vitaminen A, B, C en E. Het is een grote bron van water. Zo bevat 100 gram slechts 13 calorieën en 97% ervan is vloeibaar. Juist hierdoor kan het lichaam zich op een effectieve manier ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem. Daarnaast verlaagt komkommer het urinezuur level in het lichaam, waardoor de nieren gezond blijven.

Vanwege de vitamine B-complex (in het bijzonder B3, B5 en B9), koolhydraten, vetten en de “goede” eiwitten houdt de komkommer het afweersysteem in goede staat.

In de komkommerschil bevinden zich in hoge concentraties cafeïnezuren, vitamine C en ascorbinezuur. Die het lichaam weer helpen met het gezond houden van de huid. Het helpt tevens irritatie en ontstekingen verminderen.

TIP: voeg ook na het detoxen regelmatiger rauwe komkommers toe aan uw dagelijks eetpatroon.

Ingrediënt: kurkuma

Kurkuma is een specerij dat wordt gemaakt van Curcuma Longa. Een plant welke voornamelijk in Zuid-Oost Azië voorkomt. Andere namen voor kurkuma zijn Indiase geelwortel, koenir en koenjit. Curcuma longa is familie van de gemberplant. En net als bij gember wordt kurkuma gemaakt van de wortel.

Kurkuma bevat belangrijke vitamines zoals A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K. Tevens zit er in kurkuma waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink.

De antioxidanten die in Kurkuma zitten gaan het oxidatieproces tegen en beschermen zo ons lichaam. Kurkuma bevat namelijk de krachtige antioxidant Curcumine. Curcumine bevordert het aanmaken van een lichaamseigen antioxidant, zodat wij nog beter worden beschermd. Ook verbetert het de nierwerking, zodat de bloeddruk zakt.

Wel is het zo dat u van curcumine en/of kurkuma niet te veel per dag moet nemen. Te veel kurkuma kan nierstenen veroorzaken. Dr. Blend heeft in het detoxpakket kurkuma shots toegevoegd. Indien u na het detoxen kurkuma wilt toevoegen aan uw dagelijks eetpatroon moet u dat gedoseerd doen. Wij raden maximaal 3 kurkuma shots van Dr. Blend per dag aan.

Ingrediënt: mango

Mango kennen we als het heerlijke zoete fruit. Naast de zoete smaak en het fruitsuiker in de mango, heeft deze fruitsoort tal van goede eigenschappen. Zo zuivert de mangovrucht ons lichaam van alle giftige afvalstoffen die zich vooral in onze lichaamsweefsels opstapelen.

In mango zitten grote hoeveelheid vitamine A en vitamine C. Mango is rijk aan ijzer, calcium en magnesium en bevat veel vezels. Daarbij is de vrucht ook een vitaminebom: naast vitamine A, C bevat het ook B6 en foliumzuur. Zo bevat 100 gram vruchtvlees de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en maar 61 kilocalorieën.

In mango vind u tevens antioxidanten zoals bètacaroteen en zeaxanthine. We hebben mango in de Dr. Blend toegevoegd omdat er veel tryptofaan in zit. Dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd.

Met mango kunt u dus gelukkig cleansen. Na het detoxen of sapvasten is het aan te raden om minstens 2 keer per week minimal 200 gram mango te nuttigen. Hiervoor kan u uiteraard ook kiezen voor onze heerlijke mangosapjes.

Ingrediënt: pastinaak

Pastinaak is een groente dat een tijd door onze westerlingen was vergeten. Gelukkig is de pastinaak met een gezonde opmars bezig.

In pastinaak zit 17% van de algemene dagelijkse hoeveelheid aan foliumzuur en 19% van de ADH aan vitamine K. Pastinaak is een ideale, gezonde suikervervanging. Het voldoet de behoefte aan zoet, terwijl het niet de nadelige gevolgen van suiker heeft. Daarnaast stimuleert het de nieren om gifstoffen uit het lichaam af te voeren.

Pastinaak bevat weinig calorieën en zit vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B.

Dr. Blend heeft pastinaak in de detoxboxen toegevoegd omdat etherische oliën maag- en darmklachten verlichten. U kunt na het detoxen prima de sapjes van pastinaak gebruiken als vervanger van aardappelen.

Ingrediënt: bleekselderij

Bleekselderij is rijk aan bèta-caroteen, dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt voor gezonde botten, gezonde huid, een goede weerstand en is ook belangrijk voor het gezichtsvermogen. Bèta-caroteen heeft een anti-oxidatieve werking die de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen.

Bleekselderij is ook goed voor de lever. De stoffen werken namelijk hepatoprotectief, ofwel leverbeschermend.

Voor vrouwen heeft bleekselderij een behulpzame werking doordat het het lichaam herstelt en het gehalte ijzer en calcium dat verloren gaat tijdens de menstruatie of borstvoeding weer aanvult. Door het kalium in bleekselderij werkt het vochtafdrijvend.

Bleekselderij wordt ook wel perfecte natuurlijke tonic genoemd. Het werkt zowel voor de innerlijke als de uiterlijke gezondheid. Het bevat vitamine C, B1, B2, foliumzuur en de mineralen kalium, natrium, calcium, fosfor en ijzer. Zo is bleekselderij een gezonde toevoeging in het voedingspatroon.

Door regelmatig bleekselderijsap te drinken zult u uw huid voeden en uw lichaam mineraliseren.

Tip: Na het detoxen kunt u best een knabbelmomentje vervangen door een healthy bleekselderij snack, liefst zonder saus.

Ingrediënt: sinaasappel

Sinaasappels zijn fruitsoorten die in de schijf van 5 staan. Fruit geeft veel voordelen voor de gezondheid, maar te veel sinaasappels raden wij af vanwege de hoeveelheid fruitsuikers. Vandaar dat wij heel nauwkeurig te werk zijn gegaan met het samenstellen en toevoegen van sinaasappels in onze Dr. Blend sapkuren.

Sinaasappels bevatten wel veel vitamine C en dragen bij aan de inname van foliumzuur. Het nuttigen van citrusfruit zoals de sinaasappel kan ontstekingen tegengaan. Dit blijkt o.a. uit een onderzoek Nurses’ Health Study uit de Verenigde Staten.

Sinaasappels staan bekend als gezonde vruchten omdat ze onwijs veel gezondheidsproblemen tegengaan. Het blijkt dat de vrouwen die via citrusfruit veel flavonoïden binnenkrijgen, 10% minder ontstekingsstof in hun bloed hebben. Hierdoor remmen ze ontstekingen.

Ingrediënt: spinazie

Spinazie is niet weg te denken uit de Dr. Blend detox kuren en diverse groentesappen.

Uiteraard kennen we allemaal Popeye van de televisie die spinazie naar binnen werkt en daar sterk van wordt. Het klopt dat er ijzer in spinazie zit, maar het bevat nog veel meer goede stoffen. Veel van de eigenschappen zijn super gezond en een toevoeging voor ons lichaam. Zoals de vele mineralen zoals kalium, calcium, fosfor & magnesium.

Daarbij bevat spinazie plantaardige omega-3 vetten en foliumzuur. Deze verkleinen beide de kans op hart- en vaatziekten. Tevens bevat het bètacaroteen (provitamine A), vitaminen B2, B3, B6, C, K en A. Het is rijk aan vitamine A en C, die weer goed zijn voor ons immuunsysteem. Spinazie bevat voedingsvezels; waarvan 70% onoplosbare vezels en 30% oplosbaar.

De tryptofaan in spinazie zijn amonizuren die weer een belangrijke bouwstof zijn voor uw lichaam. Het zijn bouwstenen van peptide en protein. Amonizuren worden overigens onderverdeeld in essentiele en niet essentiele aminozuren. Essentiële aminozuren helpen voor een goede darmwerking en gezonde botten. Spinazie leveren ook belangrijke spoorelementen.

Naast ijzer bevat het ook koper, zink, jodium en selenium. Zo zorgt spinazie ervoor dat onze bloeddruk op peil blijft. Dr. Blend heeft uiteraard voor deze groente soort gekozen vanwege deze krachtige eigenschappen en stimulerende werking voor de darmen. Zet na het detoxen de gezonde lijn door en eet zoveel als nodig groenten zowel rauw als gekookt.

Ingrediënt: wortel

Wortels bevatten tal van vitaminen. Om precies te zijn vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en E.

Tevens bevatten wortels verschillende stoffen die bijdragen aan een gezondere en mooiere huid. De vitamine A die uw lichaam van de bètacaroteen uit wortelen maakt, werkt beschermend voor uw huid. Daarbij helpt de aanwezige vitamine C en het mineraal fosfor uw huid elastisch en gezond te houden.

Door al die gezonde voedingsstoffen werken wortels vaatverwijdend. Wortelen hebben een positieve werking op uw hart en stimuleert het de productie van rode bloedlichaampjes.

Wortels hebben een goede uitwerking op de darmen en helpen bij verstoppingen. Dit komt door de samentrekkende eigenschappen van hoge vocht en vezelgehalte.

Wortelsap helpt het immuunsysteem om vrije radicalen, schadelijke bacteriën, virussen en ontstekingen te bestrijden. Onder deze antioxidanten vallen vitamine C, beta caroteen, lycopeen, luteïne, zeaxanthine en de krachtige antioxidant carotenoïden.

Dr. Blend heeft in alle zorgvuldigheid de juiste basis binnen de juice cleanse toegevoegd. Na het detoxen stellen wij voor dat u vaker wortels eet. Het eten van wortels kan u helpen bij het afvallen vanwege het feit dat ze goed verzadigen. Door de vezels en structuur verzadigen ze namelijk erg goed.

Ingrediënt: citroen

Citroen is een ultieme detoxer. De citrusvrucht citroen is namelijk één van de geheimen van het detoxen. Citroenzuur zorgt voor de zure smaak, daarom hebben we rustig aan gedaan met het toevoegen van citroensap in onze DetoxBoxen.

De citroen heeft een aantal natuurlijke werkingen die zeer positief zijn voor de mens. Met name de positieve werking op de huid en de positieve reactie tijdens uw stofwisseling, maakt dat citroen een zeer belangrijke factor speelt binnen het detoxpakket van Dr. Blend.

De nutriënten vitamine C, vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium zorgen voor deze positieve werking op het menselijk lichaam. In de markt wordt er gesproken over feit dat citroen ook goed is voor het afvallen omdat u door de citroensap met water een verzadigd gevoel krijgt. Hier zijn overigens geen wetenschappelijke stukken van te vinden, dus hier durven wij geen garanties over te geven.

Wel draagt citroensap bij dat het sneller verteren van maaltijden. Daarnaast heeft het een innerlijke reinigende werking voor met name de darmen. Tijdens en ook na het detoxen is het goed aan te raden om water met citroen te drinken. Zorg ervoor dat u niet teveel citroensap met water dagelijks tot u neemt want het hierdoor kan verzuring van maag en slokdarm ontstaan.

We raden aan om maximaal 2 citroensapjes van Dr. Blend te nuttigen.

Ingrediënt: ananas

Ananas is de stille kracht in onze detox pakketten. In ananas zitten voedingsvezels die goed zijn voor de spijsvertering. De ananas zit vol met het ontstekingsremmend enzym bromelaïne. Daarbij heeft het een reinigende werking en heeft het een positieve werking op jouw energielevel. De vele mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, zink en fosfor hebben weer een positieve werking op jouw botten.

U kan dus echt spreken over een krachtig ingredient binnen het detoxpakket.

 

 

Winkelwagen

Verder winkelen Close

Uw winkelwagen is leeg Sad

ALLE PRODUCTEN

 • truckdelivery Vanaf € 75 gratis verzonden
 • clock Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
 • vragen Vragen? support@drblend.com