Rode bieten
Rode biet werd rond de 16e eeuw ontdekt in Nederland, het is een groente die we op ons eigen bodem kunnen verbouwen. Ze zijn dan ook het hele jaar door verkrijgbaar. Bieten bevatten onder meer vitamine B1, B2, B6 en B11, ook wel bekend als foliumzuur. Daarnaast bevatten rode bieten uiteraard vitamine C en belangrijke mineralen zoals magnesium, kalium en calcium. Waar rode bietjes vooral bekend om staan is dat ze rijk zijn aan nitraat, nitraat zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagd. Rode bieten sap zou daarom ook populair zijn onder de sporters omdat het daarmee ook kan zorgen van een verhoging van het zuurstofgebruik. Echter pas op! Het voedingscentrum raadt aan voorzichtig te zijn met soort geconcentreerde rode bietensap te drinken, u kan hiermee namelijk snel teveel nitraat binnenkrijgen.
In ons assortiment hebben wij ook een heerlijk friszuur sapje met rode biet namelijk de Red machine Nº9

Knolselderij
Knolselderij is een populaire gezonde groenten, en bevat dan ook veel voedingsstoffen zoals onder andere: vitamine C, K en B6. Knolselderij kan ook bijdragen aan de spijsvertering. Voeg het toe aan een heerlijke soep, of maak er een gezonde frietjes variant van! Wat ook heel fijn is dat de groenten het gehele jaar verkrijgbaar is in Nederland.

Boerenkool
Boerenkool is een van de bekendste wintergroente en een echte typische Nederlandse groente. En maar goed ook, boerenkool is namelijk hartstikke gezond!
Boerenkool bevat per 100 gram wel tot 1020% van het ADH vitamine K(!!)
Een mooi vitamine K bommetje dus. Vitamine K is nodig voor een gezonde bloedstolling, Naast vitamine K bevat boerenkool hartstikke veel vitamine C en A. Ook wel retinol genoemd.
Vitamine A staat bekend voor zijn functie voor gezonde huid, haar en nagels. Ook is vitamine A belangrijk voor de ogen en een goede werkende afweersysteem.

Dr. Blend is ook fan van boerenkool en hebben we boerenkool in een sapje verwerkt namelijk de Popeye Nº2. Om voor een heerlijke smaak explosie te zorgen, zit er naast boerenkool ook o.a. spinazie, appel en citroensap in.

Bleekselderij
Bleekselderij iedereen kent ze wel de groente stengels, en lekker fris van smaak.
De groente is rijk aan bèta-caroteen, later wordt dit in uw lichaam omgezet naar Vitamine A.
U kan bleekselderij op veel verschillende manieren toepassen in de maaltijden, koken, wokken maar ook door een salade doen!
Wanneer u een puur bleekselderij sapje maakt zal dit als een heftig sapje kunnen ervaren,
in ons assortiment zit de frisse Green Freshness Nº5, dit is een combinatie van o.a. appel, spinazie en bleekselderij sap.

Kool
Er zijn veel verschillende varianten van de groente Kool, het is ook een groente dat u veel manieren kan eten. Denk bijvoorbeeld aan een koolsalade, maar u kan het ook koken of toevoegen aan een wok of soep gerecht. Kool levert u veel voedingsvezels op, dit kan een positieve werking hebben op darmen.