Een sapje van groente ofwel groentesap, je ziet het steeds vaker in allerlei kleuren voorbij komen. Een groentesap heeft als basis een of meerdere groenten die ook goed gemengd kunnen worden met verrassend lekkere smaken. Iedere groente specifiek bevat weer bijzondere stoffen die gezond zijn. Het is daarom ook beter om te kiezen voor een variatie van groente, om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Bij Dr. Blend zijn groentesappen een belangrijk onderdeel van de sapkuur. Deze detox sappen bevatten sappen met verschillende soorten groenten met een basis van wortelsap, bietensap en groene groenten. Daarnaast zijn er shots aan deze sapkuur toegevoegd voor extra energie en voedingsstoffen. De Veggie Cleanse Box is een groentesapkuur die je in 1 of meerdere dagen kunt doen.

 

Waarom zijn groentesappen zo gezond? 

Zoals de naam je al doet vermoeden bevatten groentesappen veel groente. Dagelijks wordt aanbevolen om tussen de 375 en 500 gram groente, fruit of peulvruchten te eten. Uit onderzoek is gebleken dat het risico om te overlijden aan hart- en vaatziekten aanzienlijk wordt verlaagd met 27 procent. Ook het totale sterfte risico neemt hiermee af. Met name fruit en rauwe groenten lieten de meeste gezondheidsvoordelen zien.
Voor veel mensen is dit echter lastig om elke dag weer aan deze hoeveelheden te komen. Het drinken van sapjes is een makkelijke manier om jouw inname te kunnen verhogen. Groentesapjes kunt u op ieder moment van de dag drinken. Probeer er bijvoorbeeld een gewoonte van te maken om iedere ochtend een verse groentesap te drinken. In vergelijking met fruitsappen bevatten groentesappen minder natuurlijke suikers. Het aantal calorieën is dan ook lager in een groentesap. Het is daarom ook erg geschikt om een groentesap dieet te volgen, als u wilt afvallen.
Een groentesapje zit boordevol voedingsstoffen. Dat is ook niet zo gek, aangezien er in een flesje heel wat porties groente gaan. Waardoor een groentesap naast lekker ook erg gezond is. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Naast dat het de kans op chronische ziekten kan verlagen, helpt het uw  brein ook beter te functioneren en geeft het u schoonheid een boost. Door het drinken van groentesap gaat u huid stralen, helpt het voor de haargroei en helpt het huidveroudering tegengaan.

 

Groene sappen 

De hoeveelheid van de voedingswaarden is afhankelijk van welke groente er in de sap is verwerkt. In groene sappen worden groene groente verwerkt zoals komkommer, bleekselderij en groene bladgroenten als spinazie en boerenkool. Groene groenten bevatten dan ook vaak veel vitamine C, E, K, ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur, elektrolyten en bioactieve stoffen als carotenoïden. Groene groenten hebben de kleur te danken aan chlorofyl. Deze stof heeft ontgiftende eigenschappen, het helpt uw immuunsysteem te verbeteren, het reinigt uw huid,  nieren en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Een stof met veel positieve eigenschappen!

 

Een groentesap maken 

Zelf groentesap maken, dat kan, kies wel voor verschillende groenten. Kijk ook naar onze groentesap recepten. Let er op bij het maken van een sapje dat je lekkere groentesappen recepten gebruikt. Het is natuurlijk een cliché echter hebben veel groenten een overheersende smaak en kan een onjuiste verhouding een groot verschil c.q. invloed op een mindere smaak hebben. Daarom kiezen veel mensen ervoor om groente sapjes online te kopen. Drblend.com levert een breed assortiment groentesap en heeft jarenlange ervaring in groente en fruitsappen maken. Zo is komkommer verfrissend, zijn bladgroenten intenser van smaak en heeft bleekselderij een specifieke, ietwat bittere smaak. Daarnaast kunt u er appel, citroen of gember aan toevoegen om de smaak te veranderen.

Kiest u liever voor de makkelijke weg, dan kunt u ook groene sapjes bestellen. Gaat u liever voor een combinatie van groene bladgroenten met Popeye N2? Of kies je voor Green Sweetness N2, een zoetere variant met appel? Ook lekker is deze verfrissende Green Machine N6 met komkommer en bleekselderij. Wie zegt dat gezond genieten moeilijk moet zijn..