Waar is granaatappel goed voor?

U heeft ze vast wel eens zien liggen, de granaatappelpitjes in de supermarkt.
Ze worden graag geconsumeerd als gezonde snack of in salades, maar heeft u het al eens geprobeerd in sap vorm? En wat maken de granaatappelpitjes zo gezond?

Granaatappelsap

 Er zijn verschillende granaatappel soorten, de meest voorkomende of herkenbare granaatappelsoort is de rode pit. Maar er zijn ook gele granaatappelpitten.

Hoe eet u een granaatappel?

Een granaatappel heeft ongekend veel mogelijkheden, zo kunt u een granaatappel pellen en eten of u kunt de granaatappelpitjes doormidden snijden en uitknijpen. Door het uitknijpen van de pitjes krijgt u pure granaatappel gezond sap. De binnenkant van de granaatappel heeft veel zaden, deze zoetzure zaden van het eetbare vruchtvlees maken dat het zo lekker en sappig smaakt.

Eigenschappen
De vrucht bevat mineralen zoals calcium, magnesium en kalium, die belangrijk zijn voor uw spieren, hart en de zenuwen. Het bevat daarnaast antioxidanten en vitaminen. Ook heeft een granaatappel ontstekingsremmende eigenschappen.

Granaatappel shot

Granaatappel shot

Granaatappelsap bevat van nature fruitsuiker, maar ook veel vitamines en mineralen. Ukrijgt de vitamines ook binnen als u de granaatappelpitjes eet, wilt u ze niet los eten? probeer dan eens onze Passion Nº7  granaatappel shots. De smaakintensiteit van de Passion Nº7 is bijzonder te noemen door or de samenstelling van granaatappel, citroen, appel, biet, acerola en guarana. Veel sporters nemen een granaatappelshot voor en na het sporten vanwege de natuurlijke cafeïne van guarana. De granaatappel shot kan ook gebruikt worden als een gezonde vervanging van uw koffie.

Granaatappel kopen?

U kunt bij diverse supermarkten steeds vaker granaatappel of sapjes kopen. Maar wij adviseren toch om dit bij een groenteboer en/of fruitboer te kopen. Ook worden granaatappelpitten in de vorm van gedroogd fruit aangeboden.