kokos producten zijn de laatste jaren een echte hype geworden. Zo heeft u kokosolie, kokosmelk en kokoswater. Over kokosolie en kokosmelk bestaan nogal tegenstrijdige berichten, maar kokoswater blijkt een echte dorstlesser te zijn. Lees hier meer over dit bijzondere drankje..

 

Wat is kokoswater?
De kokosnoot is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht, Het groeit aan de kokospalm. Kokoswater ontstaat doordat de kokosnoot water opneemt via de kokospalm en regenwater. Het water wordt tijdens dit proces gefilterd. Het liefst hebt u als het om kokoswater gaat groene kokosnoten in handen die niet te rijp zijn. Onrijpe kokosnoten bevatten het meeste water, hoe rijper de kokosnoot wordt, des te meer water wordt omgezet in kokosvlees.

De gezondheidsvoordelen van kokoswater
Maar waarom is kokoswater nou precies een hype geworden? Kokoswater bestaat uiteraard grotendeels uit water, maar het bevat in vergelijking tot water veel elektrolyten. Daarom wordt kokoswater ook wel een sportdrankje genoemd. Van de proteïne moet u het niet hebben bij kokoswater, want dat bevat het haast niet. Het heeft wel een sterke hydraterende functie. Kokoswater bevat veel mineralen zoals magnesium, natrium en kalium. Maar ook de spoorelementen ijzer, jodium en zink. De mineralen zorgen ervoor dat uw elektrolytenbalans weer in orde is wat belangrijk is voor uw vochtbalans en spieren.
Maar pas op! Te hoge waarde aan kalium kan gevaarlijk zijn waardoor je een kaliumoverschot kan krijgen. Dat brengt gevaren met zich mee, echter gebeurt dit pas als u tot 2 liter kokoswater per dag drinkt. Alles met mate is altijd het advies, ook is kokoswater geheel veilig tijdens een zwangerschap.

Welke kokoswater is het beste?
Mensen vragen zich vaak af welke kokoswater het beste is en waar u op moet letten bij het kopen van kokoswater.
Veel supermarkten zoals de Jumbo en Albert Heijn gingen mee met de hype en verkopen nu onderhand ook kokoswater. Maar hoe weet u nou wanneer je echt met 100% kokoswater te maken hebt? Neem als voorbeeld de de AH merk kokoswater, daar staat in de ingrediëntenlijst:

Ingrediënten: kokoswater uit concentraat, antioxidant (ascorbinezuur [E300]).

Waarvan toegevoegde suikers 0.0g per 100 milliliter

Als consument is het belangrijk om goed op te letten op het woordje concentraat. Dit is namelijk geen 100% vers kokoswater. Kokoswater uit concentraat betekent namelijk dat het verse kokoswater eerst is verhit, wat leidt tot veel verlies van voedingswaarden. Het wordt daarmee teruggebracht tot een siroop en aangevuld wordt met water. Dit zorgt ervoor dat fabrikanten veel meer ‘’kokoswater’’ produceren en dus veel goedkoper uit zijn. Als u echte pure kokoswater wilt is het enige wat u in de ingrediëntenlijst wilt ziet staan: 100% kokoswater.  Kortom, kijk naar de ingrediëntenlijst voordat je zomaar een pak kokoswater koopt in de supermarkt.

Kokoswater bij Dr.Blend
Dr. Blend staat voor 100% verse producten zonder enige toevoegingen. Ons kokoswaterbestaat dus ook uit alleen maar uit puur kokoswater, van hoge kwaliteit, zonder toegevoegde suikers. Daarnaast komt er bij onze sapjes ook geen verhitting aan te pas om de houdbaarheid te verlengen. Door middel van de convserveringssterchniek HPP blijven de sapjes langer vers en blijven ook de voedingswaarden behouden.