Wie zich graag verdiept in gezondheidstrends heeft vast al van spirulina gehoord. Het wordt gebruikt in poedervorm of als voedingssupplement en samengesteld uit blauwgroene cyanobacteriën. Spirulina is allesomvattend als het gaat om de voedingsstoffen die nodig zijn voor een sterk afweersysteem.

Zover bekend is deze alg het meest natuurlijke en voedingsrijke product wat beschikbaar is. Van oorsprong komen deze bacteriën uit mineraalrijke wateren. Wat het zo interessant maakt is het feit dat spirulina rijk is aan vitaminen, eiwitten, essentiële aminozuren, omega 3-vetzuren en mineralen zoals onder andere ijzer.

Deze superfood from the sea wordt veelal ingezet vanwege zijn ontgiftende werking. Bij een juiste concentratie zou het zelfs een goede energieboost kunnen geven. Een voordeel van spirulina is dat het een plantaardig product is. Dus ook voor vegans is dit een zeer interessante superfood.

Voor de sporters onder ons is spirulina zeker een superfood om toe te voegen aan het dieet. Het schijnt namelijk het uithoudingsvermogen en herstel na een workout te verbeteren. Het feit dat het voor een groot deel uit eiwitten bestaat en het ook alle hoogwaardige en essentiële aminozuren bevat, maakt spirulina  een must binnen je dagelijkse voedingspatroon. Deze aminozuren leveren onder meer energie aan de spieren. En dat is wat je wil tijdens of na een training.

Heeft u last van extreme vermoeidheid, in combinatie met een zwak gevoel, duizeligheid en hoofdpijn? Dan kan dit duiden op een ijzertekort. Nu kan je hier ijzersupplementen voor slikken of sapjes drinken met een hoog ijzergehalte. Bijvoorbeeld onze groene sap Green Metal. Ook onze groene sappen PopeyeGreen Freshness en Green Machine zijn een aanrader. Daarnaast kunt u gaan voor de hydraterende Speerow met blauwe spirulina. U kan ook kiezen voor spirulina in poeder- of supplementvorm. Spirulina bevat namelijk een hoog percentage aan ijzer. Een schepje spirulina per dag is al voldoende om het ijzergehalte op te krikken. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid spirulina te gebruiken. Een grote hoeveelheid kan namelijk leiden tot misselijkheid en diarree.

Dorst? Wil je een lekker lang kunnen genieten?

Ook Dr. Blend is thuis in de wereld van spirulina. De Speerow, oftewel onze sap met water, citroen en blauwe spirulina, is een frisse en hydraterende aanwinst voor op dagelijkse basis. De speerow bevat 400ML sap en vanwege de blauwe spirulina ziet het sapje er goed mooi blauw uit. Ook is het mogelijk te kiezen voor de Greenergy shots. Deze shots bevatten gember, spirulina en appel. Een shotje voor wat extra pit! Daarbij is de Speerow de ultieme sap op een warme dag of tijdens en na het sporten. Deze sappen zijn een echte aanwinst voor standaard in uw koelkast. Bekijk het assortiment op drblend.com