Detox thee is thee gemaakt van verschillende natuurlijke kruiden die een positief effect kunnen hebben op uw lichaam. Het kan reinigend en helend werken, waarbij het toxische (giftige) stoffen helpt af te voeren. Het heeft een zuiverende werking op uw lichaam en daarnaast bevatten natuurlijke kruiden ook voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Deze kunnen een positieve werking hebben op het lichaam en verschillende voordelen bieden.

Wat doet detox thee met u? 

Door middel van detoxen kunt u uw lichaam ondersteunen. Er zijn verschillende organen betrokken bij het detoxen. De lever, nieren en lymfesysteem helpt uw lichaam onder andere te ontgiften en heeft een reinigende werking. Elke dag wordt uw lichaam blootgesteld aan allerlei soorten toxische stoffen. Dit kan zijn uit voeding, maar ook milieuverontreinigende middelen die u inademt kunnen hieraan bijdragen. Door middel van gezonde leefstijl kunt u hier zelf invloed op hebben en krijgt u minder giftige stoffen binnen. Beweging en gezonde voeding zijn dan ook essentieel voor een gezonde leefstijl. Detox thee kan hier een positieve bijdrage aan leveren. Het drinken van detox thee past in een gezond eetpatroon, aangezien het geen suikers en calorieën bevat. Er wordt aanbevolen om detox thee af te wisselen met andere kruidenthee voor variatie in uw leefstijl.

Voordelen van detox thee

  • Energieboost

Bepaalde kruiden kunnen een energie opwekkend effect hebben, waardoor u alert blijft en voor minder vermoeidheid zal zorgen. Groene en zwarte thee bevatten cafeïne en zijn daardoor meer geschikt voor de ochtend, om u van energie te voorzien.

  • Ontstekingsremmend

Kruiden kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben, door de plantenstoffen die het bevat. Denk hierbij aan gember, kurkuma en rozenbottel.

  • Huidverbetering:

Kruiden bevatten veel antioxidanten en voedingsstoffen die een positief effect kunnen hebben op de huid. Naast dat het helpt om ontstekingen te voorkomen, kan het ook uw huid meer laten stralen.

  • Vochtafdrijvend:

Van detox thee wordt beweerd dat u kunt afvallen. Dit komt echter door het vochtafdrijvende effect. Door het afdrijven van vocht verlies je vocht en daarmee ook wat gewicht. Voor de lange termijn is dit geen manier om af te vallen. De kruiden die met name vocht afdrijven zijn brandnetel, salie, paardenbloem, gember en vlierbloesem.

  • Ontspannend:

Er zijn veel verschillende kruiden, waarbij de een u meer een energieboost geeft zijn er ook kruiden die juist ontspannend werken. Pepermunt, kamille en salie zijn voorbeelden van kruiden die ontspanning bevorderen. Met name in de avond kan dit uw nachtrust bevorderen.

Kies voor verse detox thee

Er zijn tal van samenstellingen van verschillende soorten detox thee. Er zijn veel verschillende merken die detox thee aanbieden in kant-en-klaar verpakkingen. Verse kruiden in een theezakje hebben alleen als nadeel dat het product meer bewerkt is, waardoor de werkzame stoffen afnemen. Verse kruidenthee kan daarom meer voordelen bieden en is zonder toevoegingen van eventuele aroma’s. De beste detox thee is daarom van natuurlijke producten gemaakt en van een goede kwaliteit.

 

Detox thee en een sapkuur 

Detox thee is goed te combineren met een sapkuur. Gedurende de sapkuur wordt aangeraden om voldoende water te drinken. Als aanvulling kan detox thee verlichting bieden. Kies voor een detox thee van goede kwaliteit en met kruiden die jou kunnen ondersteunen. Verse gemberthee met citroen is een thee die u daarnaast zelf eenvoudig kunt maken en een fijne scherpe smaak afgeeft. GingerUp is een gembersap, waarmee u zelf eenvoudig meerdere keren gemberthee kunt maken. Voeg een shot gembersap in een mok samen met heet water. Dat maakt het opeens een stuk makkelijker en leuker. Deze thee is daarnaast goed te combineren met andere kruiden zoals munt of kurkuma.