Welke groenten en juices kunnen helpen bij het afvallen?

Wilt u graag op een gezonde manier afvallen, maar weet u niet precies welke groentes daar het beste bij helpen? Of bent u op zoek naar lekkere gezonde groente sappen, lees dan snel verder.

Groenten bevatten veel voedingsstoffen en vezels en hebben een positief effect op uw gezondheid. Het Nederlandse voedingscentrum raadt dan ook aan om 250 gram groente per dag eten.

Spinazie is een veelzijdige groente het zit boordevol vezels en vitamines. Spinazie zorgt voor een verzadigd gevoel, en bevat weinig calorieën. Spinazie behoort daarom ook tot de superfoods. In ons assortiment hebben wij o.a. de Green Freshness Nº5. Dit is een groene verfrissende sap door de combinatie van spinazie, bleekselderij, appel en limoen.
En ook de Green Machine Nº6 is een groentesap vol met spinazie, komkommer en bleekselderij. Door de kleine toevoeging van limoen en appel geeft het een frisse ondertoon. Deze sap met groene groenten geeft uw weerstand een boost!

Broccoli kan een ondersteuning bieden bij het afvalproces, dit komt omdat broccoli rijk is aan voedingsstoffen en vezels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en een gezonde spijsvertering. Wilt u het optimaal aantal voedingsstoffen behouden uit de groente is het aan te raden om de broccoli te stomen, met het koken van broccoli verliest u meer voedingsstoffen. Ook kunt u andere groenten stomen, hiermee behoudt u meer vitaminen en de smaak blijft beter behouden.

Avocado zit boordevol gezonde voedingsstoffen, maar avocado bevat ook veel gezonde vetten en eiwitten. Een voorbeeld is om avocado toe te voegen aan uw salade of er een lekkere avocado dip van te maken voor op een cracker, dit geeft een lang verzadigd gevoel. Ook vindt u avocado terug in Green Dream Nº22.

 

Wortels zijn een van de favorieten onder de gezonde groenten. Het is makkelijk klaar te maken, lang te bewaren zowel rauw als gekookt te eten. Het is daarom ook ideaal als gezonde snack voor tussendoor. Wortel bevat onder andere veel vitamine A, tevens is wortel ook goed voor uw huid, haar en ogen.
Op zoek naar een lekkere en gezonde wortelsap? Probeer de Rabbit Nº6, deze juice bevat naast wortelsap ook gember, sinaasappel en appel voor de zoete ondertoon wat het nog lekkerder maakt.

Boerenkool staat ook wel bekend als een van de gezondste groene bladgroente. De meeste mensen denken dan vaak meteen aan de Hollandse stamppot, maar het is ook los daarvan een super lekkere gezonde groente. Het is een groente dat veel vitamines en mineralen bevat. Wanneer u graag boerenkoolstamppot wilt blijven eten tijdens het afvalproces, vervang dan de aardappels door zoete aardappel. Ook is koolraap een goede vervanging voor de aardappels. Popeye Nº2 is een juice met een fijne mix van verschillende bladgroenten.

Met de groente sapkuren valt u sneller af vanwege het feit dat er minder suikers en calorieën er in de sapjes zitten. Let wel op! Afvallen doet u niet alleen met een 1, 3, 5 of 7 daagse groente sapkuur. Sporten, veel water drinken, gezonde voeding en orde en regelmaat. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat u voor uzelf een doelstelt, daaraan vasthoudt en een goede tijdsindicatie koppelt aan het op streefgewicht komen. Wij zullen dan ook niet kunnen stellen dat u met een groente sapkuur een x aantal gegarandeerde kilo’s afvalt. Een handige site die u hierbij kunt helpen is jouwpersoonlijkegroei, bekijk ook welke aanbieders er online actief zijn.